این وبلاگ به wordpress.com منتقل شده است.

آدرس جدید

alibroujerdi.wordpress.com

در Ubuntu هر کاری را با چه ابزاری انجام دهیم

تگها : ،
{ ارسال شده در توسط علی بروجردی }

یکی از مشکلاتی که برای استفاده از ubuntu وجود دارد و بعضی‌ها را از مهاجرت به آن منصرف می‌کند این است که نرم‌افزارهایی که کارها باید با آنها انجام شود را نمی‌شناسیم. زمانی که ubuntu را نصب می‌کنیم طیف وسیعی از نرم‌افزارهای کاربری و رایج نیز به همراه سیستم عامل نصب می‌شود اما به دلیل نا‌آشنا بودن آنها، بسیاری نمی‌توانند از آنها استفاده کنند. در این مقاله سعی بر آن است که نرم‌افزارهای رایج و پرکاربرد معرفی شوند و همچنین تا حد ممکن معادل سازی با نرم‌افزارهای ویندوزی نیز انجام ‌گیرد.

لطفاً ابتدا این مقاله از Knowliz را مطالعه نمایید، در این مقاله از 25 کار یاد شده که حتماً باید بعد از نصب ubuntu انجام شوند. (متاسفانه ترجمه‌ی این مقاله را نتوانستم پیدا کنم)

تورق (مرور) اینترنت

مرورگرهای Firefox ، Opera و Google Chrome سه مرورگر معروفی هستند که در ویندوز استفاده می‌شوند، هر سه این مرورگرها قابل نصب بر روی ubuntu هستند. البته نرم‌افزارهای خاص لینوکس نیز وجود دارند، برای نمونه Konqueror که برای محیط KDE طراحی شده است.

شبیه سازی

برای نصب نرم‌افزارهای ویندوزی بر روی ubuntu می‌توانید از نرم‌افزار WINE استفاده نمایید. WINE یک شبیه ساز ویندوز است و فقط قادر است نرم‌افزارهای محدودی را که دارای پیچیدگی زیادی نیستند اجرا نماید. اما برخلاف WINE نرم‌افزار VirtualBox یک ماشین مجازی است که می‌تواند نسخه‌ای کامل از ویندوز را در درون سیستم عامل ubuntu برای شما اجرا نماید، با استفاده از این نرم‌افزار شما می‌توانید سیستم عامل ویندوز را به صورت کامل و با تمام امکانات داشته باشید.

نرم‌افزارهای اداری

برای مدیریت ایمیل دو نرم‌افزار Thunderbird و Evolution وجود دارد، البته در صورتی که هنوز به جای استفاده از Gmail بخواهید از یک نرم‌افزار رومیزی استفاده کنید. به جای مجموعه Microsoft Office نیز می‌توانید از بسته OpenOffice.org استفاده کنید. OpenOffice ممکن است از نظر ظاهری مانند Microsoft Office نباشد اما مطمئناً از نظر امکانات بسیار بهتر است. برای خواندن فایل‌های PDF هم نسخه لینوکسی Acrobat Reader گزینه خوبی است.

کار با صدا و فیلم

برای پخش موزیک و فیلم نرم‌افزارهای زیادی وجود دارند اما دو نرم‌افزار Rhythmbox برای پخش فایل‌های صوتی و Totem برای پخش فایل‌های تصویری کاملاً مناسب هستند. در صورتی که به امکانات بیشتری نیاز داشتید می‌توانید از نرم‌افزار vlc استفاده کنید، این نرم‌افزار قادر است طیف وسیعی از فرمت‌های صوتی و تصویری را پخش کند و از امکانات نسبتاً کاملی برخوردار است. در صورتی که در ویندوز از Media Center استفاده می‌کنید می‌توانید از نرم‌افزار Boxee در ubuntu استفاده کنید. برای ویرایش فایل‌های صوتی از Audacity و فایل‌های تصویری (فیلم)از Kino استفاده کنید. برای تصویر برداری از صفحه دسکتاپ هم می‌توانید از برنامه RecordMyDesktop استفاده کنید.

کار با عکس و تصویر

برای ویرایش تصاویر از برنامه Gimp استفاده کنید، در صورتی که تا به حال از Photoshop استفاده می‌کردید شاید کمی سخت باشد تا به Gimp عادت بکنید اما اگر تا به حال از Photoshop استفاده نکردید یادگیری Gimp هم همانقدر طول خواهد کشید که یادگیری Photoshop. برای دیدن تصاویر هم بهترین گزینه Picasa است که هم تصاویر را مدیریت می‌کند و هم نمایش می‌دهد.

رایت CD و DVD

برای رایت CD یا DVD برنامه K3B یکی از بهترین و کامل‌ترین برنامه‌ها است که می‌توان آنرا با Nero مقایسه کرد، اما اگر به دنبال نرم‌افزار ساده‌تری می‌گردید که کار با آن آسان‌تر باشد از Brasero استفاده کنید. برای درست کردن DVD از فیلم‌های خودتان نیز می‌توانید از DeVeDe استفاده کنید.

چت

Pidgin برنامه‌ای است سبک، کارآمد و در عین حال کاربر پسند که با استفاده از آن می‌توانید همزمان به Yahoo, MSN, AIM, ICQ, IRC, Google talk و بسیاری خدمات دهندگان دیگر وصل شده و همزمان چت کنید. (قابل توجه چترهای حرفه‌ای، با این نرم‌افزار می‌توانید با چندین Account مختلف در هر کدام از این سرویس دهنده‌ها وارد شده و چت کنید.)

امور مالی

برای این کار دو نرم‌افزار HomeBank و GNU Cash وجود دارد که می‌توانید برای امور مالی شخصی یا حتی امور مالی شرکت‌های کوچک از آنها استفاده کنید.

نشر رومیزی

برای نشر رومیزی و تهیه خبرنامه، فلایر، بروشور، کتاب و دستنامه برنامه Scribus گزینه مناسبی است.

مدیریت FTP

Filezilla یک برنامه مدیریت FTP است که دارای قابلیت SFTP برای افزایش امنیت است. گزینه‌ی ساده‌تر هم افزونه FireFTP است که بر روی مرورگر Firefox نصب می‌شود.

ویرایش صفحات وب

Bluefish و Kompozer دو ویرایش‌گر HTML هستند که در ubuntu استفاده می‌شوند. (Bluefish حرفه‌ای‌تر است.)

 

با نصب Adobe Air هم می‌توانید به تعداد زیادی از ابزارها دسترسی پیدا کنید که بسیاری از آنها حتی نسخه ویندوزی هم ندارند.


اکثر نرم‌افزار های معرفی شده در این مقاله هنگام نصب ubuntu نصب می‌شوند، در صورتی که برنامه مورد نظر را پیدا نکردید برای نصب آن به سایت appnr رفته نام برنامه را جستجو کنید و پس از یافتن برای نصب روی کلید install کلیک کنید، نرم‌افزار مورد نظر به صورت خودکار روی سیستم شما نصب می‌شود.

Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other ::

هیچ بازخوردی "در Ubuntu هر کاری را با چه ابزاری انجام دهیم"

ارسال یک نظر